Віруючі відтепер можуть фотографуватися на паспорт в головних уборах — вступають в дію нові правила

Міністерство внутрішніх справ України розробило та впровадило нові вимоги до фотографування громадян на документи. Відтепер віруючі українці зможуть фотографуватися на паспорт в головних уборах. Про це повідомили на сайті mvs.gov.ua 22 листопада 2019 року.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України ухвалив Постанову від 17 липня 2019 року, якою вносяться зміни до оформлення документів, що посвідчують особу, нові правила вступали в дію через два місяці після їх оприлюднення. Як відзначили на Урядовому порталі, такі зміни було прийнято для адаптації українського законодавства до міжнародного.

Голова Державної міграційної служби Максим Соколюк пояснив, що нововведення зібрали в єдиний документ та розмістили на інформативних плакатах. Всі відділи Міграційної служби вже отримали розпорядження з новими правилами.

«Ми працювали з представниками різних конфесій, щоб спочатку з’ясувати, а потім, не зачіпаючи прав і свобод та не порушуючи законодавства, розробити вимоги до фотографування. Ми надрукували відповідні плакати, на яких вказані всі можливі варіанти. Фотографія людини в документах має відповідати певним вимогам. Але є певні обмеження – фотографування в навушниках, або затемнених окулярах. Всі ці випадки дуже точно прописані. Всі підрозділи міграційної служби вже ознайомилися з правилами», – наголосив Максим Соколюк.

Заступник міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук повідомила, що 18 жовтня поточного року МВС видало відповідний наказ «Про затвердження вимог до відцифрованого образу обличчя особи».

«Україна – це багатоконфесійна держава, тому для нас важливо налагоджувати діалог і впроваджувати найкращі реформи для всіх наших громадян», – зазначила заступник міністра.

Просмотров: (16)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *