Ситуацію з незаконними перереєстраціями парафій УПЦ на Буковині вивчатиме заступник голови Офісу Президента

25 листопада 2019 року заступник голови Офісу президента Сергій Трофімов під час представлення нового голови Чернівецької ОДА пообіцяв розібратися з ситуацією навколо незаконних перереєстрацій парафій Української Православної Церкви в «ПЦУ». Про це він сказав, відповідаючи на запитання журналістки, повідомляє прес-служба Буковинської єпархії.  

Перед початком засіданням під стінами Чернівецької ОДА відбулася зустріч першого заступника голови Офісу президента з секретарем Чернівецько-Буковинської єпархії архімандритом Никитою (Сторожуком). На зустрічі був присутній новий голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук.

Секретар єпархії розповів про основні проблеми релігійного життя на Буковині, і повідомив про систематичне втручання у справи Церкви колишнього в.о. голови Чернівецької області Михайла Павлюка та співробітників ОДА, відповідальних за релігійні питання.

Він також повідомив про прогрес у переговорах і діяльності чернівецької поліції після зустрічі, що відбулася тиждень тому. За його словами, поліція розвела конфліктуючі сторони в «гарячих точках», де відбуваються спроби рейдерських захоплень храмів УПЦ.

Архімандрит Никита зазначив, що Церква не вимагає ніяких преференцій для себе, а лишень сподівається на відновлення миру і взаєморозуміння на Буковині, яка є мультинаціональним та багатоконфесійним регіоном.

Новий голова ОДА підтвердив це, та підкреслив, що буковинці завжди вирізнялися толерантним відношенням одне до одного.

У свою чергу заступник голови Офісу президента пообіцяв розібратися в ситуації та посприяти налагодженню діалогу місцевої влади з УПЦ.

Під час представлення голови Чернівецької обласної державної адміністрації, представник офісу Президента відповів на питання журналістки, яка просила розповісти «чого хотіли» віруючі УПЦ.

«Чого хотіли? — Щоб усе відбувалося у рамках закону, вони не хочуть для себе ніякого особливого ставлення», — сказав Сергій Трофімов і пообіцяв особисто зайнятися вивченням незаконної перереєстрації храмів УПЦ на Буковині.

Просмотров: (12)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *