У волинському селі Мизове, де прихильники “ПЦУ” захопила храм УПЦ, освятили фундамент нового

5 січня 2020 року в селі Мизове Волинської області митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир освятив фундамент нового храму на честь Різдва Пресвятої Богородиці. Церква будується для релігійної громади, яку примусово перереєстрували в “ПЦУ” та позбавили можливості молитися у власному храмі. Про це повідомляє сайт Володимир-Волинської єпархії.

Настоятель релігійної громади протоієрей Анатолій Мацелик подякував митрополиту Володимиру за підтримку в нелегкі для громади часи та висловив надію, що незабаром архієрей здійснить освячення вже побудованого храму.

У відповідь керуючий Володимир-Волинською єпархією привітав вірян з освяченням фундаменту храму і побажав терпіння і Божого благословення у важливій для них справі – будівництві храму.

Урочистості завершилися співом Різдвяних колядок.

Нагадаємо, 31 січня 2019 року в селі Мизове Старовижівського району відбулися збори місцевих жителів за участю голови об’єднаної територіальної громади Семенюка В. І., на яких ініціювали голосування про перехід місцевої релігійної громади УПЦ в “ПЦУ”. Постійні парафіяни та настоятель храму відмовилися брати участь у голосуванні, оскільки воно не відповідало законодавству України та бажанню віруючих людей. Після проведених зборів, місцеві «активісти» з погрозами забрали у настоятеля ключі від храму, який є власністю релігійної громади.19 лютого настоятель храму протоієрей Анатолій Мацелик звернувся до відділення Нацполіції із заявою про перешкоджання проведенню богослужінь та незаконне блокування храму місцевими жителями. 26 лютого з поліції надійшло повідомлення про відмову у внесенні відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Настоятель храму оскаржив у суді незаконні дії начальника Старовижівського відділення поліції про відмову у внесенні відомостей до ЄРДР. 7 березня 2019 року суд задовольнив скаргу протоієрея Анатолія Мацелика, після чого настоятелю храму канонічної Церкви повернули ключі від церкви. Проте пізніше активістам “ПЦУ” все ж вдалося відібрати у релігійної громади УПЦ храм на честь Різдва Пресвятої Богородиці.

Просмотров: (366)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *