Зраджена настоятелем парафія УПЦ в Комарові відзначила Різдво у домовому храмі

Храм у хатині, облаштованій парафіянами після того, як їхній колишній настоятель пішов у “ПЦУ” у свято Різдва Христового ледве вмістив усіх православних, що залишилися вірними канонічній Церкві.  Звершив Божественну літургію новий настоятель релігійної громади УПЦ архістратига Божого Михаїла села Комарів Вінницької області протоієрей Павло Маціпура. Про це повідомляє прес-служба Вінницької єпархії УПЦ.

Релігійна громада архистратига Божого Михаїла села Комарів Вінницького району в минулому році залишилась без храму. Місцевий священник перейшовши до “ПЦУ” «перевів» туди і парафію, отже парафіянам, які бажали зберегти вірність своїй Церкві не залишалось нічого іншого, як збиратись для звершення богослужінь у приватному будинку.

Зраджені пастирем, але не покинуті Богом, віруючи села обладнали під храм одну з хат у селі. Пастирське опікування громадою було покладено на протоієрея Павла Маципуру, багаторічного клірика Спасо-Преображенського собору, який у грудні позаминулого року, серед найавторитетніших служителів собору, відмовився від співучасті в розкольницьких діях митрополита Симеона (Шостацького), через що був змушений залишити собор. Промислом Божим, священник, який не зрадив істину заради благополуччя, став добрим пастирем для віруючих, які зберегли громаду навіть залишившись без храму.

У свято Різдва Христового отець Павел звершив у домовому храмі Божественну літургію. Невеличкий храм ледве вмістив всіх віруючих, що прийшли прославити новонародженого Спасителя. Серед кількох десятків парафіян були і дорослі, і діти. Майже всі присутні причащались Святих Христових Таїн.

По завершенні богослужіння віруючі не квапились розходитись. Багато хто звернув увагу на особливе відчуття згуртованості, яке у цей раз доповнило собою різдвяну радість, парафіяни вкотре відчули себе однією духовною сім’єю.

Напевно доречним було б на завершення згадати добре відоме євангельське «не бійся, мале стадо», але чи насправді воно таке вже мале? Цими дням колишній вінницький митрополит Симеон вже звично відвідує свої нечисленні парафії. Козятинський район, Вінниця… І кожен раз на архієрейську службу ледве сходиться пара десятків людей. У півтора-два рази менше, ніж у селі Вінницького району, де громада збирається на богослужіння у звичайній хаті. Але, як і дві тисячі років тому, Христос приходить не у розбійницькі відібраний собор, не у шахрайські переведені у розкол храми, а у звичайний сільський будинок, до людей, для яких, попри всі випробування і негаразди, саме Він залишається головною цінністю життя.

Просмотров: (87)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *