Незаконно перереєстровані у «ПЦУ» парафії Буковини розповідають про себе — відеопроект єпархії

У рамках нового проекту «Парафії, які не існують» віруючі релігійних громад УПЦ в селах Боянчук і Горошівці Чернівецької області звернулись до своїх співвітчизників і привітали їх зі світлим святом Різдва Христового.

«До вас, дорогі друзі, звертаються з Різдвяною звісткою парафії, які вже, як ОДИН РІК юридично не існують. Ці дітлахи, батьки, бабусі — православні віряни сіл Горошівці та Боянчук на Буковині згідно з державними документами — люди-привиди…» — йдеться у відео на YouTube-каналі Чернівецько-Буковинської єпархії.

30 грудня 2018 року в селі Боянчук, а 20 січня 2019 року в селі Горошівці було проведено незаконні збори територіальних громад, на яких присутні проголосували за «переведення» релігійних громад УПЦ в «ПЦУ». А вже згодом колишній очільник Чернівецької області Михайло Павлюк своїми розпорядженнями завершив процес «переведення».

У єпархії підкреслюють, що судові справи по цім парафіям тривають вже понад 11 місяців, а в цей час віряни вимушені самотужки відстоювати своє право на існування та віросповідання.

Проект «Парафії, які не існують», передають організатори, покликаний розповісти «про людей, вірних Господу, людей, яких не помічають державні чиновники та Президент, обраний всенародно, але добре бачить Богонемовля Іісус, бачать всі ті, хто не має духовної сліпоти».

Тим часом парафіяни УПЦ з Боянчука і Горошівців об’єдналися в одну релігійну громаду і збираються на богослужіння в маленькій шевченківській хатині, яку пожертвувала благочестива бабуся-парафіянка. Віряни сподіваються в майбутньому побудувати новий храм.

Просмотров: (21)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *