Парафія УПЦ в Будятичах на Волині дев’ятий місяць утримує храм від захоплення

З квітня 2019 року і до цього дня віруючі моляться під відкритим небом біля воріт Свято-Миколаївського храму, відстоюючи своє майно.

Численна релігійна громада УПЦ в селі Будятичі Іваничівського району Волинської області продовжує захищати свої святині від захоплення активом “ПЦУ”, повідомляє кореспондент СПЖ.

«Церква-мучениця знову страждає. У 1959 році храм в Будятичах був повністю знищений владою, і відбудований людьми і мною, і не тільки зусиллями навколишніх сіл, міста Нововолинська, а й усіма, хто приїжджав на святе джерело», – повідомив настоятель громади УПЦ протоієрей Іоанн Сабівчак.

Весь цей час, під час дощу, спеки і холоду, літургія правиться на вулиці під церковними воротами. Поки позов про перереєстрацію юридичної особи – громади УПЦ – на користь “ПЦУ” розглядається в судовому порядку, однак уже стало відомо, що мова зайшла про приватизацію землі нової церковної структури. Віруючі налаштовані рішуче – зведений буквально власними руками храм люди віддавати не хочуть.

«Однак люди втомилися від протистояння», – зазначив священник.

Нагадаємо, 21 квітня 2019 року в селі Будятичі Іваничівського району Волинської області прихильники ПЦУ прийшли до настоятеля Свято-Миколаївського храму УПЦ протоієрея Івана Сабівчака і заявили, що храм тепер належить їм.

Рейдери показали настоятелю документи про перереєстрацію громади і зажадали передати їм храм. За словами настоятеля, за тиждень до зборів територіальної громади в Будятичах релігійна громада провела свої власні збори, на яких підтвердила вірність УПЦ. Рішення приходу було, як виявилося, проігноровано, перереєстрація статуту була здійснена, як і в більшості попередніх випадків, без пред’явлення «ініціативною групою ПЦУ» оригіналів статутних документів, які зберігаються у настоятеля. Починаючи з 21 квітня, храм і вхід на територію закриті.

Просмотров: (180)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *