Представники УПЦ взяли участь у зустрічі Міністра культури з ВРЦіРО

27 січня 2020 року в приміщенні Укрінформу відбулася зустріч релігійних діячів ВРЦІРО з Міністром культури, молоді та спорту України Володимиром Бородянським, у якій взяли участь голова Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент та голова Юридичного відділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов. 

Під час зустрічі були обговорені актуальні питання взаємодії ВРЦіРО та Міністерства культури для забезпечення прав громадян України щодо свободи совісті та віросповідання.

Як передає Інститут релігійної свободи, Міністр Володимир Бородянський запропонував членам Всеукраїнської Ради церков і релігійних організацій щоквартально зустрічатися, а поправки до законопроектів спільно напрацьовувати в форматі робочої групи. Серед перспективних напрямків співпраці він назвав співпрацю у сфері протидії домашньому насильству та соціального служіння релігійних організацій, зокрема у сфері ресоціалізації наркозалежних осіб.

Зокрема, релігійні діячі запропонували скоригувати окремі положення законопроекту 0931 та проекту Закону про медіа з метою недопущення обмеження свободи совісті та вираження поглядів під гаслами боротьби з дискримінацією.

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій запропонувала також скасувати заборону для релігійних організацій на створення телеканалів, яка досі чинна з часів радянського режиму.

Учасники зустрічі погодилися, що задля розвитку ефективної взаємодії з урядом важливим є відновлення міжвідомчої Комісії з питань реалізації прав релігійних організацій, утвореної при Кабінеті Міністрів України ще у 2008 році.

У зустрічі взяли участь представники 15 релігійних об’єднань – членів ВРЦІРО, керівництво Міністерства культури, молоді та спорту України, експерти Інституту релігійної свободи.

Просмотров: (41)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *