Предстоятель УПЦ подякував віруючим с. Михальча за відстоювання чистоти православної віри

23 січня 2020 року Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій зустрівся зі священниками та вірянами УПЦ села Михальча Сторожинецького району Чернівецької області, які вже майже рік відстоюють свій храм від посягань прихильників «ПЦУ». Інформацію про зустріч, яка відбулася в резиденції Предстоятеля на території Свято-Успенської Києво-Печерської лаври опубліковано на сторінці Свято-Успенського храму села Михальча у фейсбук.

Блаженніший владика відзначив мужність і стійкість християн у відстоюванні чистоти своєї віри.

«Хочу побажати, щоб Бог всім нам дав свою благодать, щоб Господь зміцнював нас в тих наших випробуваннях, які кожен з нас у своєму житті проходить. Мені радісно, що в Михальчі такі мужні, добрі, чисті православні християни, які відстоюють чистоту святої православної віри, тому що сьогодні це найголовніше – зберегти чистоту святої православної віри. Якщо чистота віри зберігається, то зберігається надія на спасіння навіть для найзанепалішого грішника. Якщо ми втратимо чистоту віри, то ніхто не буде мати можливості досягти Неба, вічного спасіння», — зазначив Архіпастир.

Митрополит Онуфрій відзначив вклад молоді у справу стояння за свою віру та Церкву. «Мені приємно, що у цьому протистоянні, яке склалося у вас, є дуже багато молодих людей, які небайдужі до свого спасіння, до Церкви, які захищають своїх мам, бабусь, дідусів, які хранять віру, — сказав він. — …Тут виявилось багато молодих людей, які правильно розуміють і життя, і земне, і наміри, і ті цілі, заради яких людина повинна жити на землі».

На завершення зустрічі Його Блаженство побажав православним буковинцям якнайшвидшого встановлення миру між жителями їх села: «щоб ми всі навчилися поважати один одного, любити Бога, любити один одного – це найголовніша заповідь, яку подарував нам Бог».

Ці слова у підтримку вірянам Михальчі мають величезне значення для кожного християнина, зазначається у прес-службі єпархії, «адже Владику у всьому світі сприймають не просто як Предстоятеля Української Православної Церкви, а як Людину з великої літери».

«Нелегкі випробування випали на час його управління УПЦ: гоніння вірян, переслідування, ненависть до всієї УПЦ, погрози вірянам, прокляття, рейдерські захоплення храмів, побиття вірян, осквернення святинь – цей список можна ще довго продовжувати, але жоден з цих пунктів не викликає у нашого Владики ні краплі злості до новоствореної ПЦУ або до когось із її прихильників… Жодного разу з уст Блаженнішого Онуфрія не прозвучали слова осуду на адресу заблукалих вірян ПЦУ, тільки терпіння, смирення і любов до всіх. Владика є гідним прикладом для кожного християнина! В першу чергу слізно вклоняємося Господу за те, що в темні часи гонінь на віру Православну дарує нам грішним такого світлого Предстоятеля!», – написали на сторінці Свято-Успенської парафії.

Висловивши подяку Блаженнішому Онуфрію за його молитви та підтримку, віруючі с. Михальчі побажали й усім вірянам Української Православної Церкви витримки й терпіння.

«Нехай ці слова нашого Блаженнішого Митрополита Онуфрія підтримують вогник Православної віри, який горить у Ваших серцях!» – йдеться у повідомленні.

Просмотров: (23)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *