Минув рік, як перша парафія УПЦ на Буковині розпочала цілодобове молитовне стояння

27 січня 2020 року виповнився рік, як парафіяни храму на честь Успіння Божої Матері села Васловівці Заставнівського благочиння Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ одними з перших в Україні почали цілодобово звершувати молитовне стояння в храмі заради збереження святині від захоплення її прихильниками «ПЦУ». Православні буковинці відстоюють своє право залишатись в лоні канонічної Православної Церкви на чолі з Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм. Про це повідомляє прес-служба єпархії.

Настоятель Свято-Успенського храму Іоан Кузь, вітаючи парафіян з річницею молитовного цілодобового стояння в храмі, відзначив, що це далеко не радісна подія у житті парафії.

Саме рік тому розкол у Церкві вніс розділення й у сім’ї, серед сусідів та змусив парафіян УПЦ відстоювати право на сповідання своєї віри.

“Ми цілий рік цілодобово молимося тут в храмі… не для того, щоб комусь щось довести, а для того, щоб зберегти канони і ту віру, яку нам передали наші діди та прадіди”, – сказав священник.

Васловівцівська парафія однією з перших у єпархії зазнали утисків від послідовників новоствореної структури, які почали рейдерські захоплювати храми УПЦ. Релігійна громада першою в Україні розпочала цілодобове молитовне стояння задля збереження святині і вірності канонічній Православній Церкві та вже рік захищає свою віру.

«За цей період вірянам довелося перетерпіти утиски від діяльності районного голови Заставнівського району Кітара Ю.В. (нині колишній голова), який родом з Васловівців, булінг дітей у школі, образи, знущання, зняття воріт храму та проникнення з болгаркою на територію храму прихильників ПЦУ тощо», — йдеться у повідомленні єпархії.

Зазначається, що українські суди затягують процес за позовом парафії щодо скасування протизаконної перереєстрації статуту релігійної громади УПЦ в «ПЦУ» і справу «продовжують перекидати з одного суду до іншого».

«Слава Богу, цілодобовою молитвою вірян та настоятеля, молитвою Блаженнішого митрополита Онуфрія, митрополита Чернівецького і Буковинського Мелетія та всіх небайдужих Господь оберігає це святе місце», — підкреслюють у прес-службі та бажають настоятелю та вірянам храму витримати усі спокуси, які припали на їх долю.

Щоб подякувати за молитовний подвиг та відзначити парафіян за їх віддане сповідання віри митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій передав настоятелю і вірянам торти із зображенням їхнього храму.

Просмотров: (20)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *