У Мишеві прихильники “ПЦУ” зрізали з храму встановлені поліцією замки

Прихильники нової церковної організації повісили на Свято-Миколаївський храм свої замки й приклеїли назад зняту ними ж печатку, заявивши, що «знімуть її, коли захочуть».

26 січня 2020 року активісти “ПЦУ” на чолі з новопризначеним «священником» розкрили дзвіницю і зрізали замки з храму Свято-Миколаївської громади УПЦ в селі Мишів Іваничівського району Волинської області. Поліція, приїхавши за викликом, тільки фотографувала те, що відбувається. Про це повідомили в громаді УПЦ, передає сайт СПЖ.

Нагадаємо, Свято-Миколаївський храм УПЦ в Мишеві належить одній з волинських громад, перереєстрованих на користь “ПЦУ” рішенням обласної влади на підставі наданого протоколу зборів громади села. Думку самої парафії УПЦ при цьому до уваги не взяли: чиновники, за їх же словами, перереєстрували б парафію і з трьома підписами прихильників “ПЦУ”.

Оскільки насправді прихильників “ПЦУ” в Мишеві трохи, громаді досі вдавалося утримувати свій храм від захоплення, поки справа розглядається в суді. З 30 листопада 2019 року храм залишався закритим, на дверях поставила замки поліція. Запломбували вхід представники громад УПЦ і “ПЦУ”.

26 січня захоплення почалося з того, що представники “ПЦУ” розкрили дзвіницю храмового комплексу, щоб отримати доступ до електрики. Далі прихильники новоствореної церковної структури включили болгарку й зрізали замки з церковних дверей. Прибула на місце поліція зафіксувала інцидент, а після «богослужіння» двері знову закрили представники “ПЦУ”, але вже своїми замками. Знята печать також була приклеєна на місце, за словами прихильників нової церковної організації, вони знімуть її, коли захочуть.

Священник УПЦ отець Іван Щербан служив у цей день у сусідньому селі, де у нього теж є парафія. Де буде збиратися громада УПЦ в Мишеві, поки невідомо. Нагадаємо, раніше для вирішення конфлікту передбачалося, що віряни залишаться у дзвіниці: вона ненабагато відрізняється від храму за розміром. Що буде тепер – невідомо.

Громада УПЦ в селі Мишів була перереєстрована 16 травня 2019 року розпорядженням керівника Волинської ОДА.

Просмотров: (72)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *