Чергова парафія УПЦ на Буковині відзначає річницю цілодобового молитовного стояння

9 лютого 2020 року віряни з настоятелем Свято-Успенського храму УПЦ села Михальча Сторожинецького району Чернівецької області відзначають рік молитовного стояння за збереження своєї святині. Про це повідомляє прес-служба Чернівецької єпархії.

«Сьогодні Українська Православна Церква молитовно вшановує пам’ять святих новомучеників та сповідників, що в дні лихоліть постраждали від безбожної влади в минулому столітті. Випадковості не випадкові, — підкреслюють у єпархії. — Зараз ми бачимо як сучасні сповідники на землі моляться до святих сповідників, які зберегли чистоту віри та Православну Церкву ціною свого життя і передали її нам».

Зазначається, що протягом року віряни УПЦ села Михальча за віру перетерпіли багато знущань від безбожної влади та ворогів Церкви Христової: побиття, наклепи, вибиті двері храму, звільнення з посади вчителя, буллінг дітей в школі, судові позови, постійні образи. Одним з основних активістів розколу людей в селі та творцем проблем вірянам УПЦ в селі Михальча є сільський голова Шевчук Захарій Іванович.

Проте попри усі випробування, релігійна громада Свято-Успенського храму села Михальча стала ще більш дружньою та більше твердою у вірі та релігійних переконаннях.

На річницю молитовного стояння релігійної громади УПЦ в селі Михальча з благословення митрополита Чернівецького і Буковинського вірянам передали торти. Після божественної Літургії настоятель парафії архімандрит Ювеналій та ієрей Сергій звершили короткий молебень.

Віруючі Свято-Успенського храму села Михальча про свій рік молитовного стояння згадують так: «Ще рік тому ніхто з нас не знав – “що буде далі?” Але на літургії рівно рік тому, віряни УПЦ були впевнені в одному – ми залишаємося вірними Матері Церкві, та нашому Блаженнішому Митрополиту Онуфрію! Готові на все для збереження чистоти Віри Православної!”
Чимало було пережито нашою громадою, за все слава Богу!
Сьогодні воскресний день такий же сонячний як і рік тому, тільки цього року він ще й радісний! Можливо ми як і в минулому році не знаємо що буде далі, знаємо основне – ми залишаємося вірними Христу! І цього року те незнання що буде далі, робить нас тільки впевненішими на нашому шляху – шляху відстоювання Віри Христової, Віри наших предків, права молитися тією мовою, якою молилися діди та прадіди!
Приклоняємося перед усіма людьми, які уже рік відкладають свої справи на другий план, на першому – наш храм!
Дякуємо кожному хто у моменти загострення ситуації підкладають своє братерське плече допомоги!
Дякуємо за кожне слово Ваших молитв за нас грішних!
Спаси Господи за підтримку!
Бажаємо усім терпіння, смиренності, любові до всіх!
Нехай мир запанує між нами».

Просмотров: (21)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *