На Тернопільщині в с. Онишківці освятили накупольні хрести на храмі, збудованому замість захопленого

8 лютого 2020 року, напередодні неділі про митаря і фарисея, неділі, в яку згадується пам’ять Собору новомучеників і сповідників Церкви нашої, які в минулому столітті від безбожної влади постраждали, митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій звершив молебень, чин заснування храму, освячення дзвонів та накупольних хрестів на новозбудованому храмі православної громади с. Онишківці Шумського району Тернопільської області. Про це повідомляється на сторінці у фейсбук «Шумщина православна».

«Рівно рік тому духовна родина храму Успіння Божої Матері цього села, через протизаконні та зухвалі дії представників так званої “ПЦУ” були позбавлені свого рідного храму. 9 лютого минулого року двері до храму були виламані, а вірні чада Христової Церкви вимушені були молитися на морозі, а згодом звершувати Богослужіння в церковній хатинці», — нагадують в єпархії.

«Пройшли випробування, але в них дар віри став ще сильнішим, серця розігрілися палкою любов’ю до Господа і ближнього, яка проявилася в терпінні, в покаянні, в неозлобленості та за смирення і стійкість в істині Господь дарував радість, ось засіяли золоті хрести нового храму, який є свідченням правди Божої», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що митрополит Сергій сам встановив хрести на храмі, які є «свідченням того, що Глава Церкви Христос, цей храм присвячено Богу, що Животворяще древо, яким ми були визволені з полону гріха, є красотою Церкви, демонам язвою та прикрасою Християн. А що головне — свідченням Торжества Православ’я в нелегких умовах випробувань».

У своєму слові владика висловив молитовну підтримку настоятелю та жителям села, які вистояли в нелегкі часи, нагадав про важливе значення в житті людини Церкви, стійкості у вірі яку велику силу має Животворяще древо — Хрест Господній.

У свою чергу настоятель храму протоієрей Олег від імені парафіян подякував владиці за підтримку, молитви, висловив також слова щирої вдячності всім парафіянам, завдяки наполегливій праці яких і триває будівництво дому Божого. Подякував також благодійникам, які не залишилися байдужими до благої справи та всім, хто долучився і долучається до спорудження Церкви.

Насамкінець владика Сергій подарував усім духовну літературу та прикликав Боже благословіння. Згодом всіх гостей пригостили теплим чаєм.

Просмотров: (27)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *