ПАРЄ прийняла резолюцію про захист релігійних прав віруючих на робочому місці

5 лютого 2020 року Парламентська асамблея Ради Європи схвалила резолюцію про захист свободи релігії та переконань на робочому місці та закликала держави-члени ПАРЄ вжити заходів для боротьби з дискримінацією за релігійною ознакою, повідомляє «Evangelicalfocus».

Автори резолюції пишуть про необхідність «вжити всіх необхідних заходів для боротьби з дискримінацією на основі релігії або переконань у всіх областях цивільного, економічного, політичного і культурного життя».

На думку Асамблеї, держави-члени ПАРЄ повинні «прийняти ефективне антидискримінаційне законодавство, яке охоплює заборону дискримінації за ознакою релігії або переконань, і створить відповідні механізми контролю для оцінки його застосування».

«Релігія є важливим аспектом особистості, а релігійна ідентичність охоплює як релігійну практику, так і віру», – підкреслюється в резолюції.

В асамблеї зазначили, що, хоча «присутність членів різних релігійних або нерелігійних груп може створювати проблеми на робочому місці, застосування нейтральних правил, наприклад, щодо дрес-коду, харчування, державних свят або трудових норм можуть призвести до непрямої дискримінації певних релігійних груп, навіть якщо вони не є метою дискримінації».

«Свобода працівників сповідувати свою релігію або переконання може бути обмежена тільки в тому випадку, якщо ці обмеження відповідають законодавству і стандартам в галузі прав людини», – пояснюється в документі.

Просмотров: (28)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *