Парафія УПЦ у волинському селі Красноволі будуватиме новий храм замість захопленного

16 лютого 2020 року настоятель релігійної громади УПЦ у селі Красноволя Маневицького району Волинської області протоієрей Андрій Геналюк оголосив, що його парафія, яка залишилася без храму в результаті рейдерських дій ПЦУ, буде відбудовуватися заново. Про це священник повідомив у групі «Православна Красноволя» у Facebook та попрохав усіх небайдужих долучатися до зборів коштів на будівництво.

«Дорогі друзі! З благословення Високопреосвященнішого Нафанаїла, архієпископа Волинського і Луцького, починаємо збір коштів на будівництво нового храму в честь Волинської ікони Божої Матері в селі Красноволя.

Кошти можна приносити на богослужіння, які відбуваються в даний час у приватному будинку, а також надсилати на рахунок настоятеля храму. Заздалегідь дякуємо за Ваше милосердя, і нехай Господь сторицею віддячить Вам за Вашу любов до Божого дому», – написав отець Андрій.

Нагадаємо, Свято-Михайлівський храм УПЦ села Красноволя взимку у 2018-2019 роках одним з пеоших постраждав від рейдерської атаки “ПЦУ” у Волинській області. «Збори» активу нової церковної структури, влаштовані в красновольському храмі відразу після богослужіння громади УПЦ, відбулися ще 30 грудня 2018 року. Однак, незаконну перереєстрацію релігійної громади провели через декілька місяців на основі, оформленого 3 березня 2019 р. протоколу, з підписом «настоятеля», якого ніхто не призначав на парафію УПЦ.

«Переведення» храму організували з безпосередньою участю й керівництвом голови Красновольської сільради Федора Світача, який надалі допоміг захопити ще два храми на території ради – в Нічогівці й Тельчах. Всі названі громади УПЦ збереглися, перенісши богослужіння на приватну територію.

Просмотров: (63)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *