Прихильник “ПЦУ”, який зламав ребро віруючому УПЦ, ховається від суду по лікарнях

13 лютого 2020 року Петро Єремейчик, якого звинувачують у побитті парафіянина Свято-Михайлівського храму села Задубрівка Чернівецької області, в черговий раз не з’явився на засідання суду у зв’язку з «поганим самопочуттям». Чому обвинувачений відтягує розгляд справи і як нападник перетворився в потерпілого розповів настоятель Задубрівського храму УПЦ протоієрей Леонід Делікатний, передає СПЖ.

Священник нагадав, що у вересні 2019 року під час чергової провокації прихильник “ПЦУ” Петро Єремейчик побив парафіянина церкви Дмитра та зламав йому ребро. За фактом нападу віруючі звернулися в поліцію, але правопорушника не покарали досі.

Через декілька місяців прихильники “ПЦУ” спробували заблокувати вхід на територію храму, а потім, спровокувавши конфлікт, заявили, що віруючі побили главу сільради і згаданого вище Петра Єремейчика.

Таким чином, т.з. активіст Єремейчик висунув своє звинувачення, що складається в тому, що він став жертвою члена громади Свято-Михайлівського храму, 18-річного Олексія, який нещодавно втратив батька.

На думку настоятеля, нападник зайняв позицію жертви для того, щоб викликати жалість у судді та не понести покарання за правопорушення.

6 лютого правопорушник не з’явився на засідання Заставнівського цивільного суду через те, що, за словами адвоката, йому стало «погано з серцем». Як розповів протоієрей Леонід, за спиною у судді адвокат обвинуваченого зі сміхом заявив віруючим: «У вас своя тактика, а у мене – своя». Розгляд справи перенесли на тиждень.

Але і 13 лютого прихильник “ПЦУ” не з’явився на засідання у зв’язку з проблемами зі здоров’ям.

«Якби він прийшов на засідання, то його засудили б за хуліганство, за те, що він ребро зламав людині, – пояснив настоятель. – І тоді він не був би потерпілим у справі, спрямованій проти нашого парафіянина Олексія. Саме тому Єремейчик не приходить на засідання, щоб відтягнути розгляд справи, і для того, щоб розжалобити суддю, ніби він – хвора людина».

Разом з цим, за словами священника, днями йому показали відео, де Петро Єремейчик, попри про своє слабке здоров’я, п’яним розгулює по вулицях.

Протоієрей Леонід вважає, що справу за обвинуваченням Олексія фабрикують для залякування віруючих.

«Тому що наша справа, про те що віруючих не пустили в храм для здійснення літургії, стоїть на місці, не розглядається. А ось цю справу, свіжу, – відразу в суд. Тепер хлопця хочуть посадити, щоб налякати інших», – зазначив отець Леонід.

За його словами, 13 лютого представники Олексія звернулися з клопотанням про дорозслідування справи через те, що слідчі багаторазово порушили хід розслідування: обвинуваченому прихожанину не запропонували адвоката, не дали ознайомитися зі справою, а слідчий експеримент провели без його участі.

Просмотров: (24)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *