Парафія УПЦ у Будятичах на Волині знову відстояла свій храм та підтвердила своє прагнення лишатися у канонічній Церкві

Чергова рейдерська атака представників “ПЦУ” на храм, зведений релігійною громадою Української Православної Церкви, закінчилася нічим і храм залишився закритим.

Парафія Свято-Миколаївського храму УПЦ в селі Будятичі Іваничівського району Волинської області знову відстояла свої святині від захоплення, повідомляє сайт СПЖ.

Нагадаємо, 13 лютого 2020 року поблизу входу на територію храму зібрався актив “ПЦУ” разом з «духовенством», які з’їхалися в Будятичі, вимагаючи відкрити ворота і двері до церкви.

Протягом декількох годин біля храму тривало протистояння громади УПЦ і претендентів на зведений нею храмовий комплекс.

Як стало відомо ввечері цього дня, чергова рейдерська атака закінчилася нічим, церква залишається закритою.

15 лютого парафіяни Свято-Миколаївського храму УПЦ у селі Будятичі провели ще одні збори релігійної громади, на яких знову підтвердили своє рішення залишатися в канонічній Українській Православній Церкві. Збори відбулися біля входу на церковну територію, на чолі з настоятелем протоієреєм Іоанном Сабівчаком.

Це зібрання ще раз підтвердило, що більш численною в Будятичах є громада УПЦ.

Що стосується активу “ПЦУ”, то вони зібралися наступного дня на «богослужіння», також біля закритих церковних воріт, викликавши екіпаж поліції. Група «більшості, яка перейшла в ПЦУ», складалася ледь із десятка осіб.

Як повідомлялося раніше, прихід УПЦ в Будятичах перереєстрували ще 16 квітня 2019 року, всупереч рішенню парафіяльних зборів, які підтвердили вірність УПЦ. Прихід УПЦ в цьому волинському селі охоплює не тільки вказане село: церква і джерело в Будятичах відвідує чимало прихожан навколишніх населених пунктів, які досі відстоюють перереєстрований храм від фактичного захоплення.

Весь храмовий комплекс в Будятичах громада на чолі з настоятелем отцем Іоанном Сабівчаком зводила своїми силами, і люди не мають наміру віддавати церкву рейдерам.

Просмотров: (34)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *