Чернівецький архієрей в Задубрівці: Випробування зміцнюють у вірі

Митрополит Мелетій звернувся до віруючих Задубрівки з нагоди річниці молитовного стояння, яке вони безперервно здійснюють у своєму храмі з 15 лютого 2019 року.

Якщо ми будемо жити за Євангелієм, любити один одного, пам’ятати про свої обов’язки по відношенню до Бога і до Церкви, то Господь дасть нам сили пережити будь-які гоніння. Про це митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій сказав у своїй проповіді після недільного богослужіння в храмі на честь Архістратига Божого Михаїла села Задубрівка Заставнівського району Чернівецької області. Відео з проповіддю владики опублікувала прес-служба Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ, передає СПЖ.

«Ми з вами є свідками боротьби проти Церкви – сумної, не доброї, але реальної, – сказав владика. – Що нам робити? Зазвичай нам кажуть: світ змінюється, треба і нам мінятися, тобто Церкві, щоб Церква теж йшла в ногу з сучасністю, щоб змінювалося щось, щоб людина відчувала себе комфортно <…> Але кожен з нас з власного досвіду знає, що ми відчуваємо Батьківську увагу від Бога, що ми, приходячи сюди (в храм, – Ред.), бачимо, що стаємо причасниками тієї істини, якої служили і за якою йшли наші попередники і наші предки».

По слову ієрарха, «ми робимо все так, як робилося століттями», і в місцевому храмі, побудованому більше століття назад, люди читають ті ж тексти, тією ж церковнослов’янською мовою, яку любили і берегли попередники, так само моляться за мир, благополуччя і благословення Господнє для людей.

«Що нам вишукувати і міняти в церковному житті? Нічого», – підкреслив він.

Однак, зазначив владика, сьогодні важкий час, коли намагаються підмінити істину, і «ці обставини змушують нас триматися того, що ми отримали від предків, змушують нас усвідомлювати і заглиблюватися в основи своєї віри в пошуках того, що потрібно для спасіння».

«А для спасіння потрібно Євангеліє, євангельські істини, Євангельські настанови. Потрібно любити один одного, потрібно пам’ятати про свої обов’язки по відношенню до Бога і до Церкви. Якщо буде так, Господь буде з нами, і ми переживемо не один рік цих гонінь, а ще багато і багато випробувань і спокус Бог дасть нам сили пережити і перейти. І коли ми їх пройдемо, то, озираючись назад, ми будемо дивуватися і радіти, що Промислом Божим, яким тримається і будується світ, так відбувається, що, проходячи ці випробування, ми тільки зміцнюємося і загартовуємося у вірі, тільки набираємо ту силу, яка відкриває для нас значення нашого земного буття і відкриває для нас вічність», – підсумував митрополит Мелетій і подякував настоятелю храму протоієрею Леоніду Делікатному за його труди зі збереження святині.

Просмотров: (25)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *