Місія ОБСЄ відвідала парафію у с. Успенка Олександрійської єпархії, де “ПЦУ” влаштували провокацію

18 лютого 2020 року в селі Успенка Онуфріївського району Кіровоградської області відбулася зустріч благочинного протоієрея Миколая Чутори, настоятеля Свято-Успенського храму УПЦ протоієрея Іоанна Ониська з представником місії спостерігачів СММ ОБСЄ в Україні Хуаном Марією Кастрієм. Про це повідомляє прес-служба Олександрійської єпархії.

Метою діалогу стало прояснення ситуації навколо місцевого храму УПЦ на честь Успіння Божої Матері.  Не так давно в населеному пункті було організовано спробу “переходу” до “ПЦУ”, що мало свій резонанс серед широкої спільноти православних.

Нагадаємо, 22 грудня 2019 року було попереджено захоплення Свято-Успенського храму в с. Успенка. З приводу ситуації, що склалася навколо церкви архієпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп звернувся до державної влади й зокрема до очільників Кіровоградської ОДА й Онуфріївської РДА з проханням не допустити в селі Успенка протистояння на релігійному ґрунті та закликав духовенство і вірян Олександрійської єпархії до молитовного стояння за мир.

Просмотров: (27)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *