У Рівненській єпархії жоден з 300 кліриків не пішов у розкол – єпископ Пимен у Неділю Торжества Православ’я (відео)

8 березня 2020 року в день Торжества Православ’я в Рівному відбувся хресний хід, після якого митрополит Рівненський і Острозький Варфоломій звернувся до пастви зі словом, у якому підкреслив, що попри тиск і гоніння, жоден священник Рівненської єпархії не перейшов у розкол. Ці слова також озвучив вікарій Рівненської єпархії єпископ Дубенський Пимен, зазначивши, що з більш як 300 кліриків єпархії, усі лишилися вірними канонічній Українській Православній Церкві.

Єпископ Пимен зазначив, що хоча минулий рік був складним через захоплення храмів, які видавали за добровільні переходи, проте сьогодні в церквах моляться за тих, хто перейшов на бік неправди, щоб Господь повернув їх у Православну віру.

Нинішнє лихоліття необхідно нам, підкреслив ієрарх і процитував слова святителя Миколая Сербського: «Важка буря на морі, важка буря і в душі. Але без бурі ні море, ні душа не можуть очиститися, бо буря повинна викинути все негідне і непотрібне на берег». Так само і душа в цих спокусах, стійко вибираючи правду, очищається.

Владика розповів, що жоден священник єпархії не перейшов у розкол, і в цьому стверджується істина Господня. У деяких селах побудовані тимчасові храми, а в деяких й постійні храми замість захоплених розкольниками.

За словами єпископа Пимена, Торжество Православ’я полягає не в кількості віруючих, хоча їх і багато, а в “нашій непереможній любові, якою ми змогли перемогти все те, що представляв нам світ, який лежить у злі”.

«Ми повинні вистояти і вистоїмо, бо віра наша права і Господь наш в Троїці неподільний Отець, і Син, і Святий Дух», – сказав ієрарх.

 

Просмотров: (28)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *