Прихильники “ПЦУ” зрізали замки та заволоділи храмом в селі Будераж на Рівненщині

11 березня 2020 року близько 16 годин рейдери з “ПЦУ” заволоділи церквою в селі Будераж Здолбунівського району Рівненської області. Очевидці події розповіли, що до спроби захоплення розкольники готувалися ще напередодні: вони зносили якісь сумки, в яких, мабуть, і були необхідні для зрізання замків інструменти, передає сайт СПЖ.

«Сьогодні наші люди побачили метушню біля дверей храму і спробували перешкодити громаді ПЦУ різати замки, навіть відключили електрику, щоб не можливо було підключити електроболгарку, – розповів протоієрей Василь Начев, клірик Рівненської єпархії УПЦ. – Але це нічого не дало, тому що люди з ПЦУ добре підготувалися і принесли автономну станцію, за допомогою якої приєднали електроприлад до електромережі і зрізали замки».

Православні віряни викликали на місце події поліцію. Конфлікт тривав з 16.00 і до опівночі.

У результаті “ПЦУ” буде здійснювати служби в церкві, яку вона захопила, а віруючі УПЦ будуть молитися в церковному будинку, до рішення Суду.

Суперечки навколо Свято-Покровського храму села Будераж тривають протягом року і за цей час розкольники двічі зрізали замки на культовій споруді.

Як повідомляла СПЖ, раніше представники релігійних громад УПЦ і ПЦУ домовилися здійснювати свої богослужіння на прицерковній території, не відкриваючи храму до рішення суду.

Просмотров: (22)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *