Парафія УПЦ в Сусвалі на Волині служила Літургію біля церковних воріт

Парафія храму Різдва Пресвятої Богородиці УПЦ в селі Сусваль Володимир-Волинського району Волинської області із-за незаконних дій місцевої влади, яка попри те, що справа про незаконну перереєстрацію ще розглядається у суді, передала храм УПЦ «ПЦУ», у Неділю Торжества Православ’я зібралася на літургію просто неба, біля воріт, що ведуть на церковну територію. Про це повідомляє сайт СПЖ.

8 березня 2020 року, в день Торжества Православ’я, парафія УПЦ в селі Сусваль Володимир-Волинської єпархії зібралася на Божественну літургію просто неба, біля воріт, що ведуть на церковну територію.

Релігійна громада втратила доступ до храму 29 лютого 2020 року, коли тут вперше «здійснювали літургію» представники «ПЦУ» на чолі з місцевим ієрархом Матфеєм Шевчуком. Після цього храм кілька днів Великого посту був закритий, поки громада канонічної Церкви шукала приміщення, де можна збиратися на читання Покаянного канону.

На друге богослужіння, яке все ж відбулося в перший тиждень посту, в захоплений храм прийшло близько 15-20 активістів «ПЦУ».

Зараз, як уточнили в православній громаді, прихід «ПЦУ» в Сусвалі і сусідньому селі Овадне обслуговує один і той же клірик. Вечірнє богослужіння він не служить, проводячи в неділю поспіль дві літургії з причастям.

Нагадаємо, прихід УПЦ в Сусвалі перереєстрували 26 березня 2019 року. У січні 2020 року поліція опечатала храм, а 14 лютого рейдери розкрили замки, скориставшись болгаркою, після чого храм опечатали. Проте невдовзі влада сама відкрила храм для розкольників.

Просмотров: (27)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *