У Запорізькій єпархії обговорили захист прав віруючих УПЦ

11 березня 2020 року священники Запорізької єпархії зустрілися з координатором Міжнародної організації з прав людини (МОПЛ) в Запорізькій області Вікторією Шевченков Свято-Покровському соборі міста. На зустрічі обговорювали механізми захисту релігійних прав і свобод, повідомила прес-служба єпархії.

Присутні обговорили специфіку релігійної ситуації в Україні і загальні негативні тенденції в церковній сфері: захоплення храмів, незаконні перереєстрації громад, порядок проведення досудових розслідувань і порушення розумних строків судових процесів, порядок звернення до правоохоронних органів, публікації і поширення свідомо неправдивої інформації в ЗМІ і соцмережах, провокації та розпалювання ненависті, зокрема на скандальному сайті «Миротворець», дії організації «Демсокира» та інші актуальні питання.

Як з жалем відзначили учасники зустрічі, в УПЦ немає обов’язкового юридичного супроводу, чим користуються радикали і розкольницькі активісти.

В результаті сторони прийняли рішення про можливу співпрацю для того, щоб виявляти факти порушення, стежити за судовими процесами, проводити просвітницькі заходи, виявляти релігійну проблематику в країнах Європи і застосовувати позитивний досвід.

Просмотров: (24)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *