Можновладці Болгарії залишили питання про дію храмів на період карантину на розсуд Церкви

Храм – це аптека для душі, – вважає влада Болгарії.

Можновладці Болгарії залишили питання про дію храмів на період карантину на розсуд Церкви. До того ж, Прем’єр-міністр Бойко Борисов заявив на минулих вихідних, що навіть якби оперативний штаб рекомендував розпорядитися про закриття церков, він не схвалив би цю рекомендацію, повідомляється на сайті sofiaglobe.com.

“Якщо держава не закриває аптеки, банки, продуктові магазини і ринки, то і храми повинні бути саме в цьому ряду, а не в ряду театрів, кінотеатрів, кафе чи ресторанів. Тому що для величезної кількості людей відвідування храму це така ж потреба, як і потреба в їжі, ліках або готівці”, – таку позицію зайняла влада Болгарії.

Тут віруючим дозволено відвідувати храми при виконанні необхідних запобіжних заходів. Крім цього, буде забезпечена трансляція богослужінь на телебаченні і в соціальних мережах.

Ситуація в Болгарії приблизно такої ж складності, як і в Україні. На сьогодні відомо про приблизно 477 людей з позитивним тестом на вірус, загинуло 12 осіб. В Україні станом на 03.04. близько 942 хворих, загинуло – 23.

Просмотров: (38)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *