Митрополит Мілетій прокоментував фейк про порушення карантину в Чернівцях

Всередині Свято-Духівського собору Чернівців на Вербну неділю перебували одиниці, а у дворі собору за дотриманням карантину стежили 10 співробітників поліції, прокоментував митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій тиражований деякими ЗМІ фейк про порушення карантину на Вербну неділю на території собору інтернет-виданню «Страна. UA».

«Про масове скупчення парафіян писало місцеве видання АСС, яке є заангажованим і правонаціоналістичним. Вони опублікували кілька фотографій з потрібного їм ракурсу й написали про те, що біля церкви в Чернівцях досить багатолюдно, цю новину тиражували всі ЗМІ», – сказав владика.

«Площа собору дозволяє аби 200 осіб дотримувалися безпечної дистанції 2 метри. Всередині собору були одиниці, людей запускали по десять осіб. Ми зробили все необхідне для того, щоб дотриматися всіх рекомендацій захисту від коронавірусу: видавали захисні маски тим, у кого їх не було, у нас був антисептик», – розповів митрополит Мелетій і підкреслив, що до оголошення карантину богослужіння у Свято-Духівському соборі відвідували від 3 000 до 10 000 парафіян.

Під час богослужіння у дворі собору чергували 10 поліцейських, які стежили за дотриманням вимог карантину, зазначив владика.

«Перед вихідними ми отримували рекомендації від губернатора про те, щоб не збирати людей у соборі у зв’язку з введенням комендантської години, але всі розуміють, що ці правила мають рекомендаційний характер», – пояснив ієрарх.

Він повідомив, що проводить з людьми роз’яснювальну роботу, попереджає про небезпеку зараження.

«Коронавірус пройде, а життя триватиме. Достатньо один раз плюнути десь у суспільстві, щоб тебе вважали некультурною людиною. Якщо я зараз закрию церкви, мені завтра мої віряни скажуть, що я безбожник. Тому я рекомендую людям, розповідаю про небезпеку, але сказати, що не ходіть в церкву – це неприпустимо і я такого робити не буду», – підкреслив митрополит Мелетій.

Владика також розповів, що з боку влади на адресу єпархії не надійшло ніяких зауважень щодо порушення вимог карантину.

Просмотров: (40)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *