Одеська єпархія УПЦ звернулась до антикризового штабу “Одеса VS Covid” з приводу маніпуляцій щодо Covid-19 в Теплодарському монастирі

“Шановний Антикризовий Штаб “Одеса vs Covid”! Ми, як і багато жителів Одеської області, вдячні Вам за активну участь в житті нашого регіону і турботу про лікувальні заклади міста, області! Але ми б просили Вас не маніпулювати фактами і не видавати неправдиву і неперевірену інформацію!”, – йдеться у повідомленні прес-служби Одеської єпархії.

Зазначається, що 17 квітня о 14:45 на  офіційній сторінці Facebook була опублікована інформація, на яку потім послалися багато ЗМІ наступного змісту:

«Крім того, серед “новеньких”- три представники УПЦ МП з Теплодара. Раніше в Теплодарському жіночому монастирі хвороба була виявлена ​​в однієї з черниць.
Думай-те».

У єпархії на це відповіли так: «Хочемо відзначити, що, з благословення Митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела, монастир більше як 10 днів перебуває на повному карантині і самоізоляції! В обителі не проводяться ніякі громадські Богослужіння! Також, вчора 17.04.2020 о 10:00 всі сестри обителі здали добровільно ПЛР-тести і у нас виникає питання: Як Ви могли всього лише через кілька годин після здачі аналізів заявити, що «ще три представники УПЦ в Теплодарі заражені коронавірусом»?

Наскільки нам відомо, результати тестів будуть готові через 1-2 дні, тобто, враховуючи святкові дні, не раніше 21.04.2020г. Звертаємо Вашу увагу на те, що тільки після отримання офіційних результатів дослідження, можливо буде зробити заяву, а не вводити в оману людей і провокувати паніку!

Керівництво монастиря не зацікавлене в приховуванні інформації і, якщо діагноз у когось з сестер підтвердиться, то про це відразу ж будуть проінформовані медустанови, органи місцевого самоврядування та громадськість. На сьогодні всі сестри Теплодарського монастиря відчувають себе добре, температура тіла у всіх в межах норми і ні у кого немає симптомів вірусних інфекцій.

Зараз навколо ситуації з коронавірусів багато паніки, маніпуляцій і відвертої брехні! Тому дочекаймося офіційних результатів ПЛР-тестів і тільки тоді будемо робити якісь заяви.

Божої Вам допомоги в Ваших трудах і з наступаючим Великоднем!».

Просмотров: (31)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *