Цієї ночі в Одесі невідомі здійснили підпал Успенського патріаршого чоловічого монастиря (відео)

Це вже четверта пожежа в монастирях та храмах УПЦ цього місяця.

У ніч з 23 на 24 квітня у Свято-Успенському Одеському чоловічому монастирі сталася велика пожежа. Основною версією причини загорання є дії невідомого зловмисника. Про це повідомляє прес-служба єпархії.

Внаслідок пожежі вогнем знищено господарську будівлю монастиря площею 1500 кв. м. разом з дровами, сіном, лакофарбовими матеріалами. Загиблих немає.

Постраждав архімандрит Володимир (Якименко), який допомагав пожежникам. Насельника обителі госпіталізували з переломом ноги.

За словами очевидців, після опівночі невідомий кинув пляшки із запальною сумішшю під монастирські машини Toyota Hiace і ВАЗ-2107. Займання відразу загасили насельники монастиря, однак водночас почалась пожежа у господарській споруді.

На виклик ченців, який надійшов до служби порятунку о 00:40 прибули 6 одиниць пожежно-рятувальної техніки, 24 пожежники та оперативно-слідча група Національної поліції і ДСНС.

До 3:41 пожежу ліквідували на площі 480 кв. м. і продовжували проливати згорілі конструкції.

На сайті Головного управління ДСНС в Одеській області зазначають, що причина пожежі та збиток встановлюються. Юристи єпархії впевнені, що монастир підпалили навмисно, адже незадовго до інциденту лунали погрози підпалу і пожежа почалась у трьох різних місцях.  

Звертаємо увагу правоохоронних органів на факти усіх пожеж в монастирях та храмах УПЦ, які спостерігаються за останні два тижні та просимо ретельно розслідувати дані випадки.

Нагадаємо, 12 квітня горів Свято-Успенський чоловічий монастир в с. Липки Гощанського району Рівненської області, 15 квітня — храм святої мучениці Параскеви в с. Лукавці Вижницького району Чернівецької області, 21 квітня — Гамаліївський жіночий монастир священномученика Харалампія Шосткинського району Сумської області.

Просмотров: (31)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *