Послідовник “ПЦУ” в Будеражі на Рівненщині побив односельця палицею за відвідування храму УПЦ

20 квітня 2020 року в селі Будераж Здолбунівського району Рівненської області прихильник “ПЦУ” Григорій Янчак побив місцевого жителя за те, що його дружина на Великдень пішла в храм УПЦ. Про це повідомляється на сторінці Facebook-спільноти «Рівне. Голос Церкви».

За розповідями очевидців, Янчак напав на потерпілого з палицею. Побитий, який має онкологічне захворювання, отримав значні тілесні ушкодження. Послідовник “ПЦУ” пояснив свою поведінку тим, що «проводить профілактику». Свідки викликали на місце інциденту поліцію, правоохоронці склали протокол за статтею 173 КУпАП (дрібне хуліганство).

«Варто зазначити, що це не перший напад Янчака на віруючих УПЦ села Будераж. За останній рік селяни написали в поліцію чотири заяви на кривдника. Григорій також брав активну участь в захопленні Покровського храму в селі Будераж, очевидці стверджують, завжди в нетверезому стані. Зараз триває слідство, жителі Будераж і потерпілий сподіваються, що правоохоронці доведуть на цей раз справу до суду», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 11 березня 2020 року рейдери з ПЦУ, попри домовленість не відкривати церкву до рішення суду, черговий раз зрізали замки і захопили Свято-Покровський храм у Будеражі.

Просмотров: (31)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *