Митрополит Антоній: Наша Церква постійно на зв’язку з поліцією щодо розслідувань підпалів (відео)

Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній в ефірі телеканалу «112», розповів про два основних виклики, з якими зіштовхнулася Церква за останній період та розповів про комунікації з правоохоронцями з приводу останніх підпалів, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Хотів би почати нашу розмову з Великодніх днів. Ми живемо в Великодній період, один одного вітаючи Великоднім привітанням, і цим стверджуємо, що незалежно від усіх труднощів, які існують в нашому житті, від усіх тих страшних прогнозів, все ж ми в руках Божих», — звернувся владика до глядачів.

Називаючи два основних виклики, з якими зіштовхнулася Церква останнім часом, владика підкреслив, що віруюча людина, незалежно від того, що з нею відбувається вірить, «що Промисел Божий навіть зло перетворює на добро».

«Перший виклик — це неприкрита дискримінація нашої Церкви певними ЗМІ, деякими спікерами, які дійсно розпалюють міжрелігійну ворожнечу, і це дуже небезпечно», — сказав він.

Митрополит Антоній нагадав, що УПЦ доводиться «жити під тиском брехливої інформації певних ЗМІ» протягом останніх років, що не може не впливати на тих глядачів, які цим ЗМІ довіряють, а також обурює та ображає почуття віруючих.

«Передовиками в цьому напрямку є і «5 канал», і ТК «1+1», і певні спікери, — зазначив ієрарх. — Тому наш Юридичний відділ у зв’язку з тим, що порушуються не тільки права віруючих, а йде нагнітання ситуації проти УПЦ — найбільшої конфесії в Україні (а це все пов’язано з конкретними людьми, тому що ми є громадянами нашої держави, і Конституція повинна захищати нас), розробив певні документи, які зараз є на сайті нашого відділу, і кожна віруюча людина, коли відчуває ось цю брехню, бруд, може звернутися в судові органи або органи правопорядку».

Його Високопреосвященство подякував усі за підтримку, зокрема політичним силам, які «намагаються ввести все, що пов’язано з релігійним життям, в русло законодавства, чинного у нас». «Ми вдячні опозиційній платформі «За життя», які направили до генпрокуратури заяву про порушення справи проти діяча А. Муждабаєва, також «Партії Шарія», яка теж звернулася до Офісу генпрокурора щодо цього діяча», — сказав він.

За його словом, в демократичній державі кожен повинен відчувати відповідальність за голослівні звинувачення, наклепи та цілеспрямовану роботу проти Церкви.

«Другий виклик — це залякування нашої Церкви. Це стосується не тільки телефонних дзвінків. Підпали, дійсно, це дуже страшно», — зазначив Керуючий справами УПЦ.

Митрополит Антоній повідомив: «Ми зараз знаходимося в постійному контакті з главою Нацполіції Ігорем Клименком і бачимо, що вони взяли в роботу всі ці справи щодо підпалів».

Він розповів, що сьогодні було кілька телефонних розмов із Главою Нацполіції, зокрема щодо справи з підпалом храму у Чернівецькій області, де знайдено винуватця, і висловив сподівання, що правоохоронні органи дадуть оцінку тим версіям, які висуваються в різних колах з цього приводу.

Просмотров: (43)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *