Монастир УПЦ на Київщині спростував інформацію про масове зараження вірусом в Томашівці

У Ризоположенчеському чоловічому монастирі села Томашівка Фастівського району Київської області відсутні випадки зараження вірусом COVID-19. Про це 26 квітня 2020 року повідомили в пресслужбі Свято-Введенського монастиря Києва у відповідь на поширювану в Інтернеті інформацію про нібито масове зараження черниць, які проживають на території обителі в Томашівці.

Зазначається, що неправдива інформація поширюється серед жителів Фастівського району за допомогою стихійної розсилки електронних повідомлень.

«При перевірці з’ясувалося, що ця інформація є недостовірною. Офіційно ця інформація не підтверджується сільрадою села Томашівка, органами місцевої влади та самоврядування. Своєю чергою ми також заявляємо, що в Ризоположенчеському чоловічому монастирі с. Томашівка відсутні випадки зараження вірусом COVID-19. …Богослужіння в монастирі проходять у звичайному режимі», – підкреслюється в повідомленні.

Чоловічий монастир на честь Положення Ризи Пресвятої Богородиці у Влахерні був утворений в селі Томашівка Київської області у 2000 році як скит Київського Свято-Введенського чоловічого монастиря. В окремому корпусі на території обителі проживають черниці Ольгинського монастиря.

Просмотров: (58)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *