ЗМІ повідомили, що у Києво-Печерській Лаврі коронавірус виявили у всіх монахів – це неправда

Слова митрополита Климента про ситуацію з хворою братією Києво-Печерської лаври в деяких ЗМІ передали некоректно.

Глава Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент спростував фейк, розповсюджуваний російським виданням «РБК» про те, що В Києво-Печерській лаврі коронавірусом заразилися всі священники, повідомляє hromadske.

«Я говорив інакше, я говорив про те, що практично всі, хто заразилися у Києво-Печерській лаврі, вже майже видужали», — пояснив владика.

«Значна кількість хворих одужують. Всього в Лаврі більше сотні священнослужителів. У гострій формі захворювання перенесли чоловік 15-20. Решта не мали значних ускладнень і додаткова медична допомога їм не потрібна», — розповів митрополит Климент.

Речник УПЦ також не підтвердив наведені «РБК» дані про 150-200 інфікованих. Він лише сказав, що решта (кого не госпіталізували) перенесли захворювання у легкій формі, їхній стан не погіршувався, але скільки їх, владика сказати не може.

«Ці дані можуть озвучити медичні працівники, які роблять ці аналізи. Лікарі брали аналізи у всіх в Лаврі, звичайно ж, що вони лікували не всіх, і не в усіх були позитивні аналізи. Огляд пройшли всі монахи, але хворіли не всі», — наголосив ієрарх.

Просмотров: (24)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *