Ректор розповів про реальну ситуацію з захворюванням на COVID-19 у Київських духовних школах

Стан студентів і викладачів, які проживають в гуртожитках Київської духовної академії і семінарії Української Православної Церкви, задовільний, очікується повторне тестування за результатами лікування. Про це ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр написав на своїй сторінці в Facebook, коментуючи епідеміологічну ситуацію в Київських духовних школах.

«У цей час ситуація в Київських духовних школах цілком оптимістична. Ті, в кого була виявлена коронавірусна інфекція, або вже одужали, або знаходяться в процесі одужання. Найближчим часом буде проводитися повторне тестування, яке дасть можливість більш конкретно говорити про ситуацію в Академії і Семінарії», — повідомив ректор КДАіС.⠀

Єпископ Сильвестр зазначив про те, що вилікувався від коронавірусу.

«14 квітня у мене був узятий ПЛР-тест. 16 квітня ввечері стало відомо, що цей тест позитивний, — написав владика. — …На момент виявлення коронавірусної інфекції, ніяких зовнішніх симптомів захворювання не було, все ж КТ [комп’ютерна томографія – ред.] показала наявність фокальної пневмонії».⠀

«З милості Божої, захворювання не отримало серйозного розвитку, і завдяки рекомендаціям лікарів із ним вдалося досить швидко впоратися. Після десяти днів лікування я знову зробив ПЛР-тест. Він виявився негативним. Проте і надалі необхідно дотримуватися карантинного режиму. Також необхідно буде зробити ще одне тестування», — розповів він.

Ієрарх УПЦ подякував усім за молитовну та матеріальну допомогу Київським духовним школам.⠀

«Хочу висловити особливі слова подяки всім, хто в ці дні надавав допомогу, надсилав нам продукти і ліки, але не менш цінними були і добрі слова підтримки на адресу викладачів і студентів. У ці дні я ще раз переконався, скільки добрих людей в цьому світі!», — зазначив єпископ Сильвестр.

Просмотров: (17)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *