Секретар Одеської єпархії: Підпали монастирів і храмів УПЦ — спланована акція проти Церкви (+відео)

Підпали храмів і монастирів Української Православної Церкви є спланованою акцією та інакше, як терактами, назвати не можна. На цьому наголосив секретар Одеського єпархіального управління протоієрей Євген Гутьяр, коментуючи ситуацію з підпалом Одеського Свято-Успенського патріаршого монастиря в ефірі «7 каналу».

Секретар Одеської єпархії відзначив, що назвати чотири інциденти підпалів монастирів і храмів УПЦ якимось збігом обставин, навряд чи, можна. Він також зауважив, що віруючі збентежені подальшими планами організаторів цих пожеж, і додав, що інакше, як терактами, це назвати не можна.

«Судячи з усього, і це — об’єктивні оцінки, результати цих підпалів — дійсно сплановані акції. Єдине — у чиї плани це входить?.. Вірогідно, мова йде про те розпалювання, що останнім часом здійснюється деякими телеканалами і ЗМІ, деякими журналістами. Але “журналістами” — звичайно, в лапках тільки можна сказати. Вони цілеспрямовано розпалюють цю ситуацію», — зазначив священник та акцентував увагу на тому, що, між іншим, саме матеріали таких заангажованих ЗМІ, котрі дискримінують УПЦ, могли вплинути на паліїв.

За його словами, замість того, щоб у Пасхальні дні тішитися Пасхальною радістю, деякі інформаційні агентства займаються тим, що: «в прямому сенсі розпалюють, називаючи Церкву джерелом інфекції і ще чимось, і, зрозуміло, деяких громадян, які мають нестійку психіку, це штовхає до певних дій ось такого характеру».

Водночас, як сказав протоієрей Євген Гутьяр, той факт, що пожежі відбуваються тільки в храмах і монастирях УПЦ, а жодні культові споруди інших релігійних організацій України не постраждали від цих підпалів, підштовхує саме до таких конкретних думок.

«Ці підпали вигідні тим, хто не зміг із Церкви зробити знаряддя загальнонаціональної біди, — зазначив він. — Такі дії завжди свідчать тільки про одне — про безсилля. Ми пов’язуємо це з невдалою спробою очорнення Православної Церкви».

Більше того, представник Одеської єпархії назвав підпал Свято-Успенського патріаршого чоловічого монастиря варварством.

За словами о. Євгена, наразі вже встановлено три локації підпалу — це машини, які намагалися підпалити пляшками з сумішшю, та віддалена збудова, де зберігалося все необхідне для монастирського корівника. Якщо загасити автомобілі насельники обителі змогли власноруч, то господарську будівлю — ні. Тому пожежа у Свято-Успенському монастирі знищила склад матеріалів для хоспісу, який єпархія будує в селі Маринівка на Одещині, та склад із запасами фуражу для монастирського корівника, тобто те, що люди збирали для благої мети.

Просмотров: (16)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *