Поліція просить упізнати вилучені у викрадачів ікони з пограбованих храмів (+відео, контакти)

Предмети сакрального мистецтва, серед яких 450 цінних ікон 17-19 століть, виявили правоохоронці під час спецоперації зі знешкодження злочинної групи, яка обкрадала церкви та монастирі України. Поліція просить настоятелів та вірян пограбованих храмів ідентифікувати свої святині. Про це повідомляє сайт Національної поліції. 

Відео з вилученими іконами оперативники розмістили на сайті Нацполіції у Тернопільській області.

“Якщо ви впізнали ікони та предмети церковної атрибутики, вилучені під час обшуків, або знаєте в якому храмі чи монастирі вони зберігалися, телефонуйте в управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області за номерами: (0352) 27-12-23, 0969706513, 0977699350“, – закликають правоохоронці.

На сайті Нацполіції повідомляють, що підозрювані впродовж 2018-2020 років викрадали цінні ікони з церков та монастирів. Вони шукали в соцмережах та довідкових виданнях інформацію про ікони, писані в 17-19 століттях, їхали в храми, де зберігалися експонати, обстежували приміщення на предмет наявності камер відеоспостереження, оглядали замки та вікна. Після цього брали необхідні інструменти та йшли на злочин.

Просмотров: (13)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *