Суд визначив, що клірик УПЦ з Хмельницького не порушував карантин

5 квітня 2020 року на настоятеля Свято-Успенського храму в мікрорайоні Ружична Хмельницького співробітники правоохоронних органів склали протокол, згідно з яким в храмі під час богослужіння нібито перебувало понад 10 осіб. Судовий розгляд у справі настоятеля Свято-Успенського храму УПЦ в Хмельницькому міськрайонному суді Хмельницької області завершився перемогою священнослужителя, повідомило інтернет-видання  TV 7+.

Однак суд визначив, що немає достатніх доказів порушення карантину кліриком УПЦ.

Сам священнослужитель повідомив, що він дійсно здійснював богослужіння, однак воно проходило з дотриманням всіх вимог карантину, а в приміщенні під час служби було не більше 10 осіб. Ще кілька прихожан знаходилося у дворі храму, для них богослужіння транслювали за допомогою гучномовця.

Слова настоятеля храму сам клірик і його адвокат підтвердили за допомогою запису з камери відеоспостереження, на якій видно, що біля храму стоять четверо віруючих. Відстань між ними відповідає санітарно-епідеміологічним нормам, що доводить – правила перебування людей в громадських місцях не порушені.

Просмотров: (40)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *