Дискредитувалися мільйони українців — Заступник голови Офісу Президента про церковно-державну політику Порошенка

Заступник керівника Офісу Президента України Сергій Трофимов у своєму інтерв’ю з Дмитром Гордоном 12 травня 2020 року прокоментував релігійну політику минулої влади, зазначивши, що вона «намагалася дискредитувати дії мільйонів віруючих українців». 

Заступник керівника ОП підкреслив, що сам є віруючою людиною і парафіянином УПЦ, але шкодує, що, за каденції колишнього президента дуже велика кількість часу було присвячено «церковним питанням». При цьому, він зазначив, що стосовно релігії «обраний був лукавий вектор», «і просто дискредитувалися дії мільйонів віруючих українців».

С. Трофимов також поділився своїми враження від спілкування з Предстоятелем Української Православної Церкви. Він розповів, що Президент Володимир Зеленський і він сам мали можливість спілкуватися з Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм після інавгурації, а також має рідкісні зустрічі з ним.

За його словами, Предстоятель УПЦ «дуже цікава і глибока людина. Він монах, людина, яка служить Богу. Він поєднує в собі такі унікальні якості як мудрість, твердість і при цьому безмежну любов до всіх. Ці речі разом не завжди живуть. Він для мене знаходиться на зовсім іншому духовному рівні».

Заступник голови Офісу Президента зазначив, що відвідує Свято-Успенську Києво-Печерську Лавру і вважає її святинею світового масштабу.

Просмотров: (20)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *