Представники «ПЦУ» активізувалися на Кіровоградщині — парафія в Чечеліївці відстояла свій храм

Парафіяни готують судовий позов та просять молитов.

14 травня 2020 року в селі Чечеліївка Петрівського району Кіровоградської області була відвернута чергова спроба захоплення Свято-Покровського храму. Про це повідомили в Олександрійській єпархії.

Зазначається, що «завдячуючи активній позиції членів місцевої релігійної громади, небайдужого духовенства та вірян, провокаційна спроба передачі храмової будівлі та матеріальних цінностей новоутвореній релігійній організації СЦУ не увінчалася успіхом».

«На вимогу представникам СЦУ віддати ключі від храму настоятель та присутні відреагували рішучою відмовою: запропонували «новітнім рейдерам» звернутися до суду для  вирішення їх претензій», — повідомили у єпархіальній пресслужбі.

На місці події був присутній архієпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп.

Нагадаємо, Кіровоградська обласна державна адміністрація без згоди і будь-якого повідомлення віруючих у лютому 2020 року таємно перереєстровувала дві релігійні громади Олександрійської єпархії Української Православної Церкви, одна з них в Чечеліївці. Пізніше керуючий Олександрійською єпархією повідомив спостерігачам ОБСЄ про незаконну перереєстрацію парафій в регіоні.

Покровська  громада Чечеліївки готує відповідний судовий позов щодо захисту своїх конституційних прав та просить молитов.

Просмотров: (23)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *