Парафія УПЦ Задубрівки записала звернення до Президента України

12 травня 2020 року релігійна громада храму УПЦ на честь Архістратига Божого Михаїла в селі Задубрівка Чернівецької області звернулась до Президента України Володимира Зеленського з проханням захистити їх від нападок прихильників “ПЦУ”. Відеозвернення вірян до Президента опублікували на сторінці Чернівецько-Буковинської єпархії в Facebook, передає сайт СПЖ.

У зверненні парафіяни УПЦ звернули увагу глави держави на те, що понад рік тому вони вже зверталися до нього з проханням розв’язати конфлікт, що виник через незаконне насильницьке переведення громади в “ПЦУ”.

За цей рік конфлікт не тільки не згас, але і дійшов до кровопролиття, відзначили постраждалі. Прихильники церковної структури Епіфанія Думенка побили вірян, одного з прихожан прихильники “ПЦУ” поранили ножем у голову, проти жінок використовували сльозогінний газ.

«Скільки ви будете закривати очі на таке беззаконня? Ви чекаєте, коли в Задубрівці будуть вбивати вірян УПЦ? Віряни не бояться померти за Христа, але це нормально в демократичній Україні, яка прагне до вступу в ЄС?», – поцікавилися у Зеленського жителі села Задубрівка.

У ніч на 4 травня 2020 року прихильники “ПЦУ” спробували захопити храм у Задубрівці. Це сталося в день смерті його настоятеля.

Просмотров: (27)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *