Помер, не виходячи з коми, парафіянин кафедрального собору в Сумах, жорстоко побитий у 2015 році

У ніч з 13 на 14 травня 2020 року помер парафіянин Спасо-Преображенського кафедрального собору м. Суми Анатолій Павлович Борисенко, який 22 жовтня 2015 року був жорстоко побитий на території храму, внаслідок чого опинився у комі. Про це повідомляє пресслужба єпархії.

Нападником виявився військовослужбовець Національної гвардії України Павло Мясіщєв, який у нетверезому стані, озброєний холодною зброєю, переліз через огорожу собору та напав на Анатолія Павловича. У результаті травм, яких завдав нападник, він опинився у стані коми. Не приходячи до свідомості, Анатолій Павлович помер внаслідок тяжкого порушення здоров’я, що сталося в результаті нападу.

Відспівування померлого звершив благочинний Сумського міського церковного округу протоієрей Миколай Смакоуз у співслужінні міських священників, передав слова співчуття від імені митрополита Сумського і Охтирського Євлогія дружині та рідним.

«Сумська єпархія висловлює співчуття і жаль рідним і близьким покійного. Закликаємо до молитовного поминання раба Божого Анатолія. Нехай Всемилостивий Господь упокоїть новопреставленого раба в Царстві Небесному!» – сказано в повідомленні.

Нагадаємо, Анатолій Павлович Борисенко служив керівником служби охорони Спасо-Преображенського кафедрального собору та Сумського єпархіального управління. 22 жовтня 2015 року Анатолію Павловичу були нанесені тяжкі тілесні ушкодження, внаслідок чого він знаходився в стабільно важкому коматозному стані. Нападник, військовослужбовець Національної Гвардії України Павло Мясіщев, під час нападу мав при собі штик-ніж та знаходився в стані алкогольного сп’яніння. Затриманий військовослужбовець Національної гвардії спочатку заперечував свою причетність до побиття охоронця, однак згодом у всьому зізнався. Відносно підозрюваного було відкрито два кримінальні провадження – за нанесення умисних тяжких тілесних ушкоджень та незаконне носіння зброї.

Згодом затриманий, який був поміщений до слідчого ізолятора, опинився на волі.

«Судовий розгляд справи стосовно скоєного злочину став історією вишуканих знущань з боку окремих радикально налаштованих осіб, які стали на захист злочинця. У той самий час Павло Мясіщєв брав участь у антицерковних заходах радикалів на Покрову, коли влаштовувалися провокації під час богослужіння на місці зруйнованого храму. Злочинець був центральною фігурою на фото учасників антицерковних акцій, маючи підтримку серед однодумців та демонструючи православним сумчанам свою безкарність. Попри тиск, суд виніс вирок та призначив покарання нападникові у вигляді шести років позбавлення волі. Але Мясіщєв, який скоїв тяжкий злочин, так і не потрапив за ґрати», — проінформували у єпархіальній пресслужбі.

Просмотров: (31)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *