В Одеській області “ПЦУ” і “УПЦ КП” не можуть розібратися з юрисдикцією парафії

13 травня 2020 року Одеська єпархія заявила, що парафія в селі Капустянка Савранського району Одеської області перейшла в “УПЦ КП”. В “Київському Патріархату” заявили про перехід громади “ПЦУ”, в самій “ПЦУ” називають дії “УПЦ КП” «провокацією» і «спробою ввести в оману жителів». Інформація опублікована на її сторінці в Facebook.

«Одесько-Балтське єпархіальне управління Української Православної Церкви Київського Патріархату ділиться з вами радістю. Сьогодні ще одна громада Святого Архістратига Михаїла села Капустянка Савранського району Одеської області перейшла в лоно Української Православної Церкви Київського Патріархату під омофор Преосвященнішого єпископа Никона», – йдеться в повідомленні.

Своєю чергою Одеська єпархія “ПЦУ” 15 травня назвала дії “УПЦ КП” «провокацією» і «спробою ввести в оману жителів»: «Релігійна громада с. Капустянка Савранського району рішуче відреагувала на провокації з боку так званих “представників Київського патріархату”, зокрема, Никона (Юрія Граблюка), що представляється “єпископом УПЦ КП”. Прибувши в село, цей “єпископ” намагався провести збори, на яких планував ввести в оману жителів і протокольно оформити “перехід” громади в юридично недієву релігійну структуру. Віряни села, що перебувають у канонічному лоні Православної Церкви України, своєчасно відреагували на подібні дії і попередили Никона про його особисту відповідальність про порушення ним прав мирян згідно з чинним законодавством».

Як повідомляв СПЖ, раніше ПЦУ захопила ще один храм Київського патріархату в Одеській області в с. Бакша.

Просмотров: (48)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *