На Сумщині “клірики ПЦУ” та “Правий сектор” вчинили спробу захоплення церковного приміщення УПЦ

3 червня 2020 року група у складі “священників Сумської єпархії ПЦУ” Івана Малюка та Ігоря Ханюкова та двох осіб, що назвали себе членами “Правого сектора”, спробували захопити церковне приміщення Української Православної Церкви парафії на честь Покрови Божої Матері в селі Земляне Краснопільського району Сумської області. Про це повідомили у пресслужбі Сумської єпархії.

Зазначається, що інформація про незаконне проникнення до приміщення, яке було передане православній громаді УПЦ та було пристосоване для проведення богослужінь, надійшла до Управління Сумської єпархії від священника з села Рясного.

“Зазначені особи ображали православних мешканців села, священника, вимагали від людей змінити свою конфесійну приналежність та перейти до ПЦУ, погрожували їм у разі незгоди, — розповіли в єпархіальній пресслужбі. — Попри значний тиск та погрози, що було зафіксовано відеозйомкою, люди не погодились на перехід до іншої конфесії та підтримали свого священника”.

На місце події прибули співробітники поліції, які засвідчили протиправні дії радикалів. Присутність правоохоронців та позиція мешканців села завадили планам церковних рейдерів.

“У черговий раз релігійна організація, що іменує себе “Сумська єпархія ПЦУ” під керівництвом “архієпископа Мефодія” діями своїх співробітників спростувала усі заяви про прагнення до миру, а також залученням радикально налаштованих осіб, що поводились агресивно, свідчить про її справжні наміри”, – йдеться у повідомленні.

Управління Сумської єпархії УПЦ просить молитовно підтримати православну парафію на честь Покрова Божої Матері с. Земляне.

Просмотров: (31)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *