У Чернігівській єпархії заявили про фальшифе повідомлення в ЗМІ про втрату документів парафії, яка виграла суд в “ПЦУ”

Чернігівське єпархіальне управління вважає, що метою вказаного повідомлення є спроба здійснення незаконної перереєстрації парафії.

У обласній газеті «Чернігівщина» розмістили неправдиве повідомлення про втрату свідоцтва про реєстрацію релігійної громади Української Православної Церкви Свято-Покровського храму села Ковпита Чернігівської області, яка нещодавно виграла усі суди у прихильників “ПЦУ”. Про це повідомляє пресслужба єпархії.

Зазначається, що повідомлення про втрату релігійною громадою свідоцтва було надруковано в № 20 від 14 травня 2020 року на 11-й сторінці.

Нагадаємо, 14 травня 2020 року Касаційний господарський суд Верховного Суду прийняв остаточне рішення щодо приналежності Свято-Покровського храму у селі Ковпита на Чернігівщині парафії УПЦ. Церкву Ковпитська сільська рада 11 лютого 2003 року передала у безкоштовне користування релігійній громаді УПЦ, а через 16 років, у 2019 році, вирішила скасувати власне рішення й передати її прихильникам «ПЦУ». Суд прийняв рішення повернути храм законним власникам.

“Парафіянам релігійної громади Свято-Покровського храму села Ковпита Української Православної Церкви невідомо, хто розмістив вказане неправдиве повідомлення. Оскільки вищевказаний документ не втрачений, ніхто з представників громади храму до редакції газети «Чернігівщина», а також до будь-яких інших газет, не звертався”, – йдеться у повідомленні єпархіальної пресслужби.

Чернігівське єпархіальне управління вважає, що метою вказаного повідомлення є спроба здійснення незаконної перереєстрації релігійної громади Свято-Покровського храму села Ковпита та звернулося з даного питання до компетентних органів.

Просмотров: (11)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *