Волинська єпархія: Для чого відбирати храм, якщо у ньому не здійснювати богослужіння?

Для чого відбирати храм, якщо не звершувати в ньому богослужіння? – вдаються в питання у Волинській єпархії, коментуючи ситуацію навколо присвоєного прихильниками “ПЦУ” храму на честь Казанської ікони Божої Матері села Садів Луцького району Волинської області. На сайті єпархії зазначається, що у відібраному храмі вперше на Трійцю не було служби, в той час як віруючі УПЦ змушені були молитися в пристосованому приміщенні.

«7 червня 2020 року, коли вся повнота Православної Церкви святкує одне з двунадесятих свят – День Святої Трійці, прихильники ПЦУ села Садів не здійснювали богослужіння у відібраному ними храмі. Як повідомили в громаді ПЦУ, богослужіння не відбулося у зв’язку з тим, що місцевий “священник” ПЦУ знаходиться на лікарняному. Тим часом старожили-садовці згадують, що їх храм не закривався навіть за часів гонінь Радянського Союзу, і богослужіння в ньому відбувалися завжди», – йдеться в новині.

В єпархії побачили дивний збіг між лікарняними «священника ПЦУ» Назара Партики та його допитом в рамках досудового розслідування у справі про незаконне переоформлення права власності на житловий будинок, в якому проживає сім’я священнослужителя УПЦ протоієрея Володимира Мелеся. Також на лікарняному виявився і другий фігурант відкритого кримінального провадження – місцевий чиновник, якого підозрюють у скоєнні службового підроблення при оформленні права власності на цей церковний будинок.

«Невже у когось ще виникають сумніви щодо законності переходу громади УПЦ с. Садів в ПЦУ і законності відбирання храму, якщо головні ініціатори таких дій – староста Іван Шендюх і місцевий “священник” Назар Партика штабелями потрапляють на лікарняні ліжка відразу після допиту в правоохоронних органах? Висновки напрошуються самі», – відзначили у Волинській єпархії УПЦ.

А тим часом парафіяни, що залишилися вірними УПЦ, моляться в пристосованому приміщенні, яке на Трійцю було повністю заповнене людьми.

«А все тому, що коли люди мають в серці справжню віру, ніякі хвороби або відпустки не заважають відзначати Святі дні разом з усією повної Православної Церкви», – підкреслили в єпархії.

Просмотров: (33)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *