Суд у справі про виселення клірика Хустської єпархії УПЦ в Ясіні перенесли на вересень

Через карантин судове засідання у справі про виселення протоієрея Сергія Слісаренко з церковного будинку перенесли на вересень.

Судовий розгляд по виселенню з церковного будинку настоятеля громади УПЦ в Лопушанка (смт Ясіня) протоієрея Сергія Слісаренко перенесли на вересень через карантин. Про це повідомляє сайт СПЖ з посиланням на Ясінянське благочиння Хустської єпархії УПЦ.

Прихильники “ПЦУ” заволоділи Свято-Ільїнським храмом УПЦ в Лопушанка, а через рік подали в суд на виселення священнослужителя канонічної Церкви, який залишився зі своєю парафією та зареєстрований і мешкає з дружиною і трьома неповнолітніми дітьми в церковному будинку.

Засідання суду в Рахові у справі про його виселення спершу призначили на 4 червня, проте тепер перенесли на осінь через карантин. Протягом літа також не розглядатимуть і не прийматимуть на розгляд інші позови щодо проблем і конфліктних ситуацій трьох громад УПЦ селища Ясіня, які залишилися без храмів в результаті рейдерських дій “ПЦУ” взимку 2019 року.

Як уточнили в благочинні, мова йде про позов прихожан УПЦ в Лопушанка, які оскаржують перереєстрацію храму (документи повернули позивачам для виправлення недоліків позову), також перенесений позов прихильників “ПЦУ”, що вимагають статутні документи у настоятеля однієї з громад УПЦ в Ясіня.

Просмотров: (23)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *