Митрополит Климент в Оленівці освятив новий храм замість захопленого “ПЦУ” (+відео)

4 липня 2020 року у день пам’яті преподобного Максима Грека, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент освятив новозбудований храм в ім’я блаженної Матрони в с. Оленівка Борзнянського району Чернігівської Області. Церкву зведено коштом і силами парафіян натомість захопленого прихильниками “ПЦУ” Вознесенського храму громади. Про це повідомляє пресслужба єпархії.

Після завершення чину освячення відбулася перша Божественна літургія, яку очолив митрополит Климент.

Його Високопреосвященству співслужили секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, намісник Благовіщенського чоловічого монастиря м. Ніжина архімандрит Феодосій (Марченко), благочинний 1-го Ніжинського округу протоієрей Михаїл Борканин, благочинний Борзнянського округу протоієрей Іоанн Олинчук, благочинний Бахмацького округу протоієрей Віктор Воробей та духовенство Ніжинської єпархії.

За літургією була піднесена сугуба молитва про позбавлення від епідемії коронавірусу та про лікарів, які ведуть боротьбу з хворобою.

Після завершення богослужіння Високопреосвященніший владика звернувся до вірян зі словом проповіді, подякував усім, хто долучився до богоугодної справи, і нагородив благодійників благословенними архієрейськими грамотами.

Просмотров: (44)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *