Прихильники “ПЦУ” почали цькувати українську журналістку, дружину священника УПЦ

Скандальний чиновник, котрий захоплював храми УПЦ, зажадав «виправити непорозуміння» і не давати роботу дружині священника канонічної Церкви.

У Здолбунові прихильник “ПЦУ”, колишній голова райдержадміністрації Сергій Кондрачук вимагав не давати роботу журналістці, дружині священника УПЦ Валентині Ілліній, яку запросили на посаду головного редактора місцевої газети «Нове життя».

Журналістка розповіла СПЖ, що їй запропонували очолити видання і підняти його рейтинг. При обговоренні працевлаштування Ілльна нагадала роботодавцю, який симпатизує “ПЦУ”, що є парафіянкою УПЦ. Керівництво газети запевнило журналістку, що її віросповідання не має ніякого значення, оскільки їм потрібен професіонал.

За словами Ілліної, ще до офіційного прийняття на роботу вона підготувала перший випуск газети. Однак колишній голова райдержадміністрації Кондрачук, дізнавшись про це, звернувся до власника видання – голови Здолбунівської райради Олега Дацюка – з проханням «виправити непорозуміння» і не призначати головредом «людину з “руськоміровськими” поглядами».

«Що це, Олеже Євгенійовичу? Бажання перед виборами заручитися підтримкою представників московської церкви? Хто Вам таке порадив? <…> Виправте це непорозуміння, я Вас дуже прошу», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

Після цього Ілліній подзвонили і сказали, щоб вона більше не виходила на роботу. А Дацюк на своїй сторінці в Facebook опублікував відео, в якому заявив, що такого працівника, як Валентина Ілліна, «не було і немає».

Через дві години Кондрачук на своїй сторінці в Facebook назвав призначення подружжя священнослужителя УПЦ «серйозним, неправильним вчинком» і поцікавився у Дацюка його особистою релігійною позицією. Та ще й дорікнув, що не бачив його на захопленні храмів УПЦ в Будеражі, ні в Копиткові.

26 жовтня 2019 року активісти “ПЦУ” спільно з Кондрачуком захопили храм УПЦ в селі Будераж. Чиновник також брав участь у захопленні храму в селі Буща, де особисто виламав двері храму, а також у ряді інших рейдерських атак на храми канонічної Церкви.

Просмотров: (40)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *