На Волині у селі Заболотці прихильники “ПЦУ” захопили храм УПЦ

Віруючі Української Православної Церкви прийшли вранці до свого храму, щоб звершити недільну Літургію, і виявили, що в церкві вже «служать» четверо кліриків розкольницької структури.

26 липня 2020 року представники “ПЦУ” зламали замки на дверях храму УПЦ в селі Заболотці Іваничівського району Волинської області. Про це повідомляє сайт СПЖ. 

Як розповів настоятель храму протоієрей Іоанн Сибір, вранці віруючі прийшли до храму, щоб звершити богослужіння. Однак храм виявився відкритим, а всередині вже «служили» четверо кліриків “ПЦУ”.

За словами священнослужителя і парафіян, ключі від храму перебували у старости, а представники розкольницької структури зламали замки на дверях, щоб увійти до церкви.

Віруючим УПЦ довелося звершувати богослужіння у дворі власної церкви, оскільки антимінс і все церковне начиння виявилися в розпорядженні розкольників.

Вірянка Любов зазначила, що ніяких погроз або оголошень про намір захопити церкву напередодні рейдерської атаки не звучало, проте раніше активісти “ПЦУ” неодноразово ходили біля храму і щось розглядали.

Після «богослужіння» “ПЦУ” віруючі канонічної Церкви та представники розкольницької структури закрили храм на два замки й підписали лист про те, що ніхто не стане входити в храм до рішення суду.

При спілкуванні віруючих УПЦ і представників “ПЦУ” були присутні співробітники поліції. Настоятель храму УПЦ подав їм заяву про незаконне проникнення активістів “ПЦУ” на територію храму.

24 лютого 2019 року в селі Заболотці прихильники “ПЦУ” проголосували за перехід місцевого храму під юрисдикцію нової церковної структури. За словами очевидців, прихильники розкольницької релігійної структури використовували при цьому підтримку місцевої влади — старости Олександра Цібуховского, який також брав участь у незаконному переведенні до “ПЦУ” храму УПЦ в селі Біличі.

5 квітня 2019 року представники влади перереєстрували храм канонічної Церкви в Заболотцях в “ПЦУ”.

Просмотров: (35)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *