Львівський Нацкорпус взяв відповідальність за напад на будинок священника в Золочеві та пригрозив новим

Парафія УПЦ у Золочеві просить про молитовну та фінансову допомогу.

Львівський Haцкopпyc взяв на себе відповідальність за напад на будинок священика УПЦ ієрея Максима Йоенка в м. Золочів, опублікувавши 6 серпня 2020 року на сторінці НК «Львівщина» в Facebook відеозаяву про це. Нападники заявили, що зірвали «протиправне будівництво церкви» та «незаконні богослужіння» громади УПЦ.

Молодики, які чинили напад, звинувачують священника Львівської єпархії УПЦ у тому, що він звершує так би мовити «незаконні й незадекларовані богослужіння», та стверджують, що «знесли незаконну огорожу, встановлену всупереч волі суспільства і нормам благоустрою».

Члени Нацкорпусу також заявляють, що знесли огорожу приватного будинку священника УПЦ та «взяли ініціативу у свої руки» — «через безпорадність влади».

У підсумку Львівський Національний Корпус відкрито пригрозив, що «буде уважно стежити за ситуацією в Золочеві» та протидіяти будь-яким спробам священника УПЦ «утвердитись у місті».

Натомість громада УПЦ в Золочеві просить молитов та фінансової допомоги для встановлення нової капітальної огорожі, зруйнованої бойовиками, воріт і камер відеоспостереження.

«Ми вдячні Богові за все, що з нами відбувається, і молимося за тих людей, які зробили цей злочин, — розповів СПЖ о. Максим Йоенко. — Наша громада сприйняла звістку про розгром огорожі спокійно. Але потрібно тепер ставити новий капітальний паркан, який би міг захистити вагончик, в якому проходять наші богослужіння. Також необхідно встановити додаткові камери відеоспостереження. На все це потрібні серйозні кошти, яких у нас немає. Шкода, звичайно, що у своїй країні віруючим доводиться думати, як захиститися від нападів, але на все воля Божа. Ми — християни, і ми не скаржимося».

Всіх небайдужих віряни УПЦ м. Золочів просять фінансово підтримати їх.

Картка Приватбанку: 4149 4991 4132 3236 — Шаховал Ольга Володимирівна, матінка о. Максима Йоенка.

За матеріалами Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ

Просмотров: (49)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *