У Золочеві відбувся новий напад на будинок священника УПЦ — молодики в масках розгромили огорожу

6 серпня 2020 року будинок священника Львівської єпархії УПЦ ієрея Максима Йоенка, навколо якого раніше розгорівся скандал через підозри в будівництві храму, зазнав чергового нападу — близько 20 осіб у масках понівечили огорожу молотками навколо його помешкання. Як прокоментував ситуацію заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків протоієрей Миколай Данилевич у Facebook, показово, що на Львівщині за підтримки влади постійно провокуються конфлікти проти УПЦ.

Зокрема десь о пів на десяту ранку 20 молодиків у масках підійшли до огорожі будинку священника Максима Йоенка в м. Золочів та розгромили її молотками.

Через деякий час після чергового інциденту приїхала поліція, опитала свідків.

Як наголосив протоієрей Миколай Данилевич, чомусь на Півдні України — в смт. Затока Одеської області — ніхто з православних чи з місцевої влади не заважає греко-католикам будувати храми. Натомість у м. Золочів Львівської області постійно провокуються міжконфесійні конфлікти, причому саме «греко-католики підняли все місто проти громади УПЦ».

«Тобто православним у Золочеві не можна навіть існувати, а греко-католикам в Затоці можна будувати. Ось такі в нас регіональні реалії», — додав він.

Нагадаємо, Синодальний юридичний відділ УПЦ 14 липня опублікував заяву щодо порушення права на свободу віросповідання віруючих Української Православної Церкви місцевою владою м. Золочів Львівської області. А також — Звернення митрополита Львівського і Галицького Філарета до Голови Львівської ОДА з приводу подій в м. Золочів та Коментар Представництва УПЦ при європейських міжнародних організаціях щодо актів дискримінації УПЦ у м. Золочів.

Просмотров: (14)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *