Митрополит Сергій освятив будівлю недільної школи для громади УПЦ у Кутах, постраждалої від розкольників

7 серпня 2020 року на території нового храму УПЦ на честь святої праведної Анни в селі Кути Шумського району Тернопільської області, який було побудовано та освячено рік тому замість захопленого активістами «ПЦУ», відбулося освячення будівлі нової недільної школи. Про це повідомляє сайт СПЖ.

Чин освячення новозбудованої недільної школи звершив митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій. Його Високопреосвященство привіз громаді для поклоніння чудотворну ікону Почаївської Божої Матері, яка врятувала обитель 345 років тому від навали турків.

Владику зі святинею зустрічали священники й парафіяни з села Кути та сусідніх населених пунктів. Чудотворну ікону хресним ходом пронесли до храму, де митрополит Сергій звершив Божественну літургію та освятив хрест, храмовий розпис і недільну школу.

Парафіяни подякували благодійнику Андрію Бібі та його заступнику з благодійних проектів Аліні Пенькас за допомогу, надану в будівництві храму і недільної школи, вручивши їм у дар картини із зображенням цих святинь.

Будівництво недільної школи громада УПЦ села Кути почали влітку минулого року, через місяць після освячення новозбудованого храму. Будівля школи поєднала в собі дзвіницю, котельню, трапезну і класне приміщення для занять.

Нагадаємо, заволоділи храмом УПЦ у селі Кути прихильники «Київського патріархату» за силової підтримки «Правого сектору» 14 вересня 2016 року. До цього розкольники півроку регулярно зривали богослужіння місцевої громади УПЦ. З моменту захоплення храму віруючим доводиться здійснювати богослужіння в наметі. Рік тому митрополит Сергій звершив освячення новозбудованого храму УПЦ замість захопленого.

Просмотров: (9)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *