ВРЦіРО спростувала чергові звинувачення МОЗ на адресу релігійних організацій у поширенні COVID-19 у Західній Україні

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій публічно спростувала чергові узагальнені звинувачення міністра охорони здоров’я України М. Степанова в нібито поширенні коронавірусної хвороби COVID-19 у західних областях України через діяльність релігійних громад та зокрема зробила заяву з цього приводу. Відповідну заяву опубліковано на сайті vrciro.org.ua 5 серпня 2020 року.

У ВРЦіРО наголосили, що від початку карантину в Україні Церкви й релігійні організації  вживають усіх необхідних заходів щодо безпечного проведення богослужінь, інших релігійних заходів та своєї соціальної діяльності. «Багато релігійних громад організували онлайн-трансляції своїх богослужінь, а допуск віруючих у храми й молитовні будинки відбувається за умови наявності захисної маски, з дотриманням рекомендованої урядом дистанції та використанням антисептичних засобів», — зазначається в заяві.

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій закликала керівництво МОЗ України «припинити практику узагальнених звинувачень на адресу всієї релігійної спільноти, натомість зосередивши увагу на впроваджені більш ефективних заходів, щоб зменшити ризики інфікування наших співгромадян у місцях найбільш активних соціальних контактів — у громадському транспорті, закладах торгівлі, банківських і державних установах, у розважальних закладах та інших місцях скупчення людей».

Крім того, ВРЦіРО зауважила, що відкрита до діалогу з МОЗ заради того, щоб надалі уникнути безпідставних звинувачень щодо релігійної спільноти, а ризики усувалися шляхом ефективної практичної взаємодії.

«Релігійні діячі різних конфесій також запевняють, що продовжують молитися за подолання епідемії COVID-19 та за здоров’я лікарів, які перебувають на передовій цієї боротьби. Переконані, що лише у порозумінні та взаємодії українське суспільство здатне ефективно протистояти виклику пандемії», — резюмували у Всеукраїнській Раді Церков.

Просмотров: (25)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *